Afet Destek Programı
Not: Eğitimiz gerçekleşmiş ve sertifika sürecimiz tamamlanmıştır. Afet Destek Programı’ndan yararlanmak istiyorsanız yukarıdaki butona tıklayarak eğitimimizden yararlanabilirsiniz.
Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem ve afet dolayısıyla herkes gibi bizler de çok üzgünüz. Pek çok eğitimci veya ebeveyn iyi niyetlerle hem kendi çocuklarına hem de afetten etkilenen aile ve çocuklara yönelik destek vermeye gönüllü ve istekli. Elbette bu çalışmalarda da yetkinlik ve bilinçli yaklaşım büyük önem arz ediyor. İyi niyetle yapılan çalışmaların faydadan ziyade zarara dönmemesi adına AFET DESTEK PROGRAMINI ücretsiz olarak ilan ediyoruz.
Aileler ve çocukların bu süreçten en az hasarla etkilenmesi önceliklerimiz arasındadır. Ev ve ev dışı ortamlarda psikolojik iyi olma hali, psikolojik sağlamlık aciliyet arz eden konu başlığıdır.
Çocuklarla vakit geçirirken duygularını dolaylı da olsa yansıtabileceği etkinliklerin bilinmesi, çocukla iletişimde kullanılacak doğru dilin bilinmesi önemlidir.
Yetişkinlerin ve eğitimcilerin bu süreçteki bilinç düzeylerini desteklemek amacıyla başlattığımız programda alanda önde gelen uzmanlar gönüllü olarak destek veriyor. Hocalarımıza da çok teşekkür ediyoruz.
Neden Afet Destek Programına Katılmalısınız?
- Deprem gibi doğal afet ve zor yaşantılar sonrasında psikolojik iyi oluş durumlarına pozitif yönde etki edebilecek yöntemleri öğrenebilmek için,
- Afet durumları sonrası bireylerin hem tekil hem de kolektif anlamda sahip olması gereken iletişim tutumları hakkında bilgi sahibi olabilmek için,
- Afetlerin getirmiş olduğu fiziksel zarar kadar manevi zarar hakkında da farkındalık sahibi olup ilgili durumları nasıl en az hasarla atlatabileceğinizi öğrenmek için,
- Gelecek her türlü afete psikolojik anlamda hazır olabilmek için bu eğitim programına katılmalısınız!
Eğitim Açıklaması:
Bu eğitim, afetlere karşı doğru önlemleri alabilmeniz için gerekli bilgi ve becerileri sunacak olup toplum olarak afet durumlarında güvenliğimizi sağlamak için birlikte hareket etmenin önemini vurgulamakla beraber afet durumlarının bireyler ve toplumlar üzerindeki psikolojik etkisine değinilerek başa afet durumlarında bireysel ve kollektif olarak nasıl bir pozisyon alınması gerektiği hakkında detaylı bir anlatım sunulacaktır.
Eğitim Amacı:
Bu eğitim programı kapsamında, ülkemizde ve dünyada yaşanmış deprem hadiseleri sonrası aileler ve çocukların süreçten en az hasarla ayrılması, ev ve dış ortamlarda psikolojik iyi oluş durumlarının desteklenmesi, çocuklarla vakit geçirirken duygularını dolaylı da olsa yansıtabileceği etkinliklerin bilinmesi, çocukla iletişimde kullanılacak doğru dilin bilinmesi ve yetişkinler ile eğitimcilerin bu süreçteki bilinç düzeylerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Eğitim İçeriği:
- Psikolojik İlk Yardım
- Afetten Etkilenen Çocuklara Destek Yaklaşımı
- Travma Yaşamış Çocuklara Eğitim Ortamında Yaklaşım
- İnsan ve Afet
- Afet Döneminde İyileştirici Araçlar: Sineterapi
- Psikolojik Sağlamlık
- Duygu Regülasyonu
- Çocuk ve Resim
- Buzdağının Altına Dikkat
- Deprem Yaşayan Çocukların Öğretmeni Olmak / Çocuklarla Ne Yapmalı?
Kimler Katılabilir?
- Eğitimciler
- Üniversite öğrencileri
- Ebeveynler
- Süreçte hem kendi psikolojik iyi oluş sürecine hem de çevresindekilere yaklaşımda dikkat etmesi gerekenler konusunda bilinçlenmek isteyen HERKES katılabilir.
Sertifikasyon
Eğitim programı sonunda tarafınıza özel ilan edilecek sınav tarihinde sınava katılıp başarılı olan katılımcılara Ev Okulu Derneği onaylı “Katılımcı Sertifikası” verilecektir.
NOT: Eğitim başvurusu sonrası katılımcıya özel ilan edilecek sınav tarihinde, sınava katılamayan kişiler için mazeretleri uygun görüldüğü takdirde, ilgili işlemlerin yürütülebilmesi için gerekli olan 89 TL’lik ek ödeme yapmaları durumunda, sınav katılım hakkı yeniden tanımlanacaktır. Ek ödeme mağduriyetine düşülmemesi için belirtilecek sınav tarihine dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız.
Europass Kart
Europass kartı, uluslararası geçerlilik kapsamında sertifikalarınıza hem her ortamdan erişebilmek için hem de yurt dışı geçerliliğini sağlamak için eğitimden ayrı olarak sitemizden temin edebilirsiniz.
Not: Europass kartın bir sefer alınması yeterli olup sonraki tüm eğitimlerde uluslararası geçerlilik süreci işletilmiş olacaktır.
Europass kart kapsamında yapılan başvurularda, basım işlemi başvuru alındığı andan itibaren başlatıldığı için iptal/iade yapılamamaktadır.
Eğitim Nereden Yapılacak?
Eğitim, Ev Okulu App üzerinden takip edilecek olup, eğitimle ilgili tüm detaylara uygulama üzerinden erişebilmekle beraber eğitim kapsamında sorumlu olduğunuz eğitim videolarına eğitimin dersler kısmından erişebilirsiniz.
Kaydolduğunuz eğitimi minimum 6 ay süreyle görüntüleyebilirsiniz. Uygulama üzerinden eğitimin özel koşullarında izleme sürelerini inceleyebilirsiniz. Offline eğitimlerin önemli bölümü kaydolan kişi için süresiz açık tutulmaktadır.
Eğitim için Önemli Notlar
Bu eğitim, Ev Okulu App mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir.
Katılımcı uygulamada oluşturduğu şifre ile evokuluapp.com Web portalından bilgisayardan da eğitimi takip edebilir.
Eğitime kayıt olmanız durumunda tarafınıza ilk ay abonelik hediye edilecektir.
Eğitim süresinin 1 ayı geçmesi durumunda abonelik devamı katılımcıya ait olup 1.000 TL değerinde OFFLİNE eğitimlerden bir tanesi tarafınıza tanımlanacaktır.
Ev Okulu App abonelik bedeli 89 TL’dir.
Eğitim başvuruları için iptal talebiniz, sipariş tarihinden itibaren 7 gün içinde talep bildirmeniz halinde işleme alınmaktadır. 7. günden sonra yapılan iptal talepleri işleme alınmamaktadır. Eğitim başladıktan sonra iptal veya iade yapılmamaktadır.
Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra online eğitimler için belirtilmiş tarihlerde aktif olacak canlı yayın linkleri aracılığıyla, offline eğitimler içinse kaydolduğunuz andan itibaren erişiminize açık olacak ders videoları ile eğitim süreçlerinize dahil olabilirsiniz.
Katılımcılarımızın Yorumları
Özgeçmişler
Mehmet Fuat ULUS – Dr. Uzman Psikiyatrist
Dr. Ulus İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1968 yılında mezun olmuştur. İki senelik askerlik görevini tamamladıktan sonra 1971 yılında ABD’ye yerleşmiştir. ABD’de dört senelik Psikiyatrik eğitimini tamamlamış ve yeterlilik Sınavı’nı geçerek Amerikan Psikiyatri Diplomatı ünvanını almıştır.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Ulus, ABD’nde 1971 ve 1974 yıllarında Anabilim Psikiyatri Uzmanlık Programından sonra Transaksiyonel Analiz (TA) Ekolü Psikoterapi Eğitimini de tamamlayarak kariyerini TA ekolünde psikoterapi alanında geliştirmiştir.
Davranış Bilimleri yaklaşımı Transaksiyonel Analiz – TA olan Dr. Ulus, 7.Sanat sinemaya olan tutkusunu kariyeriyle birleştirmiş ve sinemayı eğitimde, toplumda, medyada ve hastalarıyla olan tanım, tedavi ve takipte bir yardımcı danışman, yardımcı terapist olarak elli senelik bir zaman aşımında kullanmıştır.
Sinematerapi alanında Sineterapi Ekolünü geliştirmiştir. Sineterapi Ekolü ile filmleri ve kliplerini, “Yardımcı terapist” olarak değişik konumlardaki danışanlarının tanım-terapi-takip safhalarında kullanılmasını sergilemektedir. Sinema terapi – SineTerapi ekolünde kendi geliştirdiği 4 ayrı modelini (Panorama, projektif ve introjektif Psikodrama, Rorschach ve Agatha-Christie) dekatlarca başarılı bir şekilde uygulamıştır.
Dr. Ulus, SineTerapi dinamiğini derlediği bir çok çalışma atölyelerinde, yayınladığı kitaplarda ve söyleşilerde sergilemiştir.
51 yıllık terapi deneyimlerini Sineterapi ve TA eğitim atölyeleri ile paylaşmaktadır.
Kırk yedi senelik evliliği, iki yetişkin kızı ve bir torunu bulunmaktadır.
ABD ‘de yaşamaktadır.
Armağan KÖSEOĞLU – Dç. Dr.
Doç Dr. Armağan KÖSEOĞLU, İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesidir. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamlamıştır.
Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarında verdiği dersler arasında; Psikolojik Testler,
Resimleriyle Çocuk, Rehberlik, Test Dışı Teknikler, Meslek Etiği ve Yasal Konular, Kuramdan
Uygulamaya Grup Rehberliği Etkinlikleri, Aile Eğitimi: Kuram ve Uygulama ve Çocuk Suçluluğu
bulunmaktadır.
Yas Danışmanlığı, Aile içi ilişkiler, Ebeveyn tutumları, Sorun Çözme Eğitimi, Grup Rehberliği etkinliklerinin düzenlenmesi, Aile ve Öğretmen Eğitimi konularında çalışmalarını sürdürmektedir.
Özgül Polat – Doçent Doktor
Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Doç. Dr. Özgül POLAT, Marmara Üniversitesi Eğitimbilimleri Enstitüsü’nde 1998 yılında yüksek lisansını tamamlamıştır.
Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde ‘Marmara İlköğretime Hazır Oluş Ölçeğinin Geliştirilmesi ve Standardizasyonu’ konulu tezi ile 2003 yılında Doktor unvanını almıştır. Polat ilk kez 60-78 ay aralığındaki Türk Çocuklarına özgü olarak Okul Olgunluğunu ölçmek amacıyla geliştirdiği ‘Marmara İlköğretime Hazır Oluş Ölçeğinin sertifika eğitimini vermeye devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası pek çok projede yer alan Polat’ın İlköğretime Hazırlık ve İlköğretim Programları, Okuma ve Yazı Farkındalığı, Görsel Okuma, Ses ve Yazma Eğitimi, Okul Öncesi Eğitim Programları, Duyu Eğitimi, Çoklu Zekâ Uygulamaları, Aile Eğitimi, Çok Kültürlü Eğitim, Çocuklarda Kapasite Geliştirme konulu çeşitli kitapları bulunmaktadır. Ayrıca Polat’ın, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf eğitimi alanlarına yönelik pek çok kaynakta yazar, editör ve danışman olarak imzası bulunmaktadır. Polat’ın okul öncesi çocuklara ve öğretmenlere, ailelere, ayrıca dezavantajlı çocuklar ve ailelerine yönelik olarak yürüttüğü birçok doktora ve yüksek lisans tezleri, danışmanlığını ve yürütücülüğünü yaptığı ulusal ve uluslararası projeleri bulunmaktadır. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Polat, 2002’den bu yana Millî Eğitim Bakanlığı’nın Okul Öncesi Eğitim Programı Yazım ve Yaygınlaştırma Komisyonunda görev yapmaktadır. Ayrıca Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 0-18 Yaş Aile Eğitim Programlarının yazar ve danışmanları arasındadır. Doç. Dr. Özgül Polat, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü’nde 1996 yılında başladığı görevine, öğretim üyesi olarak devam etmektedir.
İrem Bengü AKSEKİLİ – Uzman Psikolog
Eğitim
2014 – 2015 : İstanbul Üniversitesi, Aile danışmanlığı ve Sertifika Programı, İstanbul
Aile Danışmanı, 450 Saat Örgün Öğretim & Süpervizyon
2013 – 2015 : İstanbul Ticaret Üniversitesi (Yüksek Lisans), Uygulamalı Psikoloji, İstanbul
Uzman Psikolog
Bitirme tezi: Evlilikte Geleneksel ve Modern, Davranışlar ve Mutluluk Arasındaki İlişki
2007 – 2012 : Koç Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi (Lisans), Psikoloji, İstanbul
Psikolog
Deneyimler
2019- ∞ : Mozaik Psikoloji, Bahçeşehir
Kurucu, Uzman Psikolog, Aile Danışmanı
2016- ∞ : Biruni Üniversitesi, Zeytinburnu
Yarı Zamanlı Eğitmen
2016 – 2021 : İstanbul Aydın Üniversitesi SEM, Küçükçekmece
Yarı Zamanlı Eğitmen
2015 – 2019 : Bilfen Eğitim Kurumları, Bahçeşehir
Uzman Okul Psikoloğu
2014 – 2019 : Psikologos Danışmanlık Merkezi
Uzman Psikolog, Psiko-onkolog
2012– 2013 : Acıbadem Hastanesi, Maslak
Psikolog
2011 – 2014 : Koç Üniversitesi, Bilişsel Psikoloji Laboratuarı, İstanbul
Araştırma & Proje Asistanı
Uzmanlaşılan Alanlar & Destekleyici Eğitimler
- Şema Terapi (Yetişkin) – Dr. Alp Karaosmanoğlu, (Temel Teknikler I – II, Şema Terapinin Borderline & Narsistik Kişilik Bozukluklarında Uygulanması)
- Şema Terapi (Çocuk- Ergen) – Dr. Christof Loose, Alp Karaosmanoğlu, (Şema Stratejileri, Mod-odaklı Oyun Terapisi, Ebeveyn Modu Gruplaşmaları, Şemaları ve Mod Çalışmasında Pratik Uygulamalar)
- Gottman Çift Terapisi Eğitimi – Psikoloji İstanbul, Gottman Institute (I. Düzey)
- Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) – İstanbul Ticaret üniversitesi, Dr. Berk Murat Ergün
- Oyun & Masal Terapisi – Başkent Üniversitesi (Çocuk & Ergen)
- Psiko-Onkoloji Eğitimi – İstanbul Psikoloji Enstitüsü (Kanser Hastaları & Yakınları)
- Çözüm Odaklı Terapi & Çocuk-Ergen BDT – Apamer Aktüel Psikoloji Merkezi, Dr. Nevin Dölek
- CAS Test Eğitimi (Cognitive Assessment System) – İstanbul Üniversitesi, (Bilişsel Değerlendirme 5-17)
- Sanat Terapisi – İstanbul Üniversitesi, Intermodal- Dışavurumcu Sanat Terapisi
- Nöropsikolojik testler (Teori ve Uygulama) – İstanbul Ticaret üniversitesi, Prof. Dr. Öget Öktem Tanör
- Projektif Testler Eğitimi – Apamer Aktüel Psikoloji Merkezi
- Bilişsel Davranışçı Terapi – I. Düzey, POEM Psikoloji, Hakan Türkçapar
- Bilişsel Davranışçı Terapi – II. Düzey, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği
Verdiği Eğitimler
- Sanat Terapisi
- Oyun Terapisi
- Masal Terapisi
- Enneagram Eğitimi
- Çözüm Odaklı Terapi
- Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi
- Bilişsel Davranışçı Terapi, Çocuk & Ergen
- Cinsel istismar, Tanı & Müdahale & Teknikler
- Aile Danışmanlığı, (Bilişsel Davranışçı Aile Terapisi, Çözüm Odaklı Aile Terapisi, Naratif Terapi + )
Gönüllü Aktiviteler
GETEM, KAÇUV, KU Gönüllüleri, Koç Üniversitesi Psikoloji Kulübü
Yetenekler
Diller : İngilizce
Bilgisayar : MS Office Programları/Word-Excel-Powerpoint (ileri seviye), SPSS (orta seviye)
ANOVA (orta seviye), QUALTRICS (orta seviye)
Pınar HOCAOĞLU – Uzman Psikolog
Eğitim
- 2013 – 2015 : İstanbul Ticaret Üniversitesi (Yüksek Lisans) Uygulamalı Psikoloji Bölümü, (Tezsiz) Birey, Çocuk ve Ergen psikolojisi, davranış bozuklukları tanı, tedavi ve yaklaşımları Bitirme Projesi ‘Ortaokul dönemi çocuğa sahip ebeveynlerin benlik belirginliği ile çocuklardaki davranış problemleri (psikopatoloji) arasındaki ilişkinin incelenmesi
Uzmanlaşılan Alanlar ve Destekleyici Eğitimler
- Bilişsel Davranışçı Terapi – Dr. Berk Murat Ergün
- Bilişsel Nöropsikoloji – Prof. Öget Öktem Tanör
- Bilişsel Süreçlerde Bilgi İşleme – Prof. Dr. Gökhan Malkoç
- Bilişsel-Davranışsal Terapilerin Öğrenme Temeli – Prof.Dr.Falih Köksal
- Davranış Bozuklukları – Prof. Timuçin Oral
- 2014 – 2015 : İstanbul Üniversitesi Aile Danışmanlığı Sertifika Programı
- 2007 – 2012 : İstanbul Bilgi Universitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji, Istanbul
- Psikoloji bölümü / 2012 Haziran mezun / Ortalama 3.71/ 4.00
Aldığı ilgili dersler
- Abnormal Psychology, Clinical Psychology, Developmental Psychology, Children’s Abstract Thinking, Personality Psychology, Learning & Cognitive Psychology, Cultural Psychology, Developmental Psychopathology, Evolutionary Psychology, Adolescence Psychology, Child Psychology
- 2003 – 2007 : Fahrettin Kerim Gökay Anadolu Lisesi / İstanbul Eşit ağırlık 4.85/5.00
Deneyimler
- 2019 : Uzman Psikolog, Mozaik Aile ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi
- 2016-2019 : Uzman Psikolog, Biruni Üniversite Hastanesi, Florya
- Uzman Psikolog/ Eğitimci, Biruni Üniversitesi, SEM, Topkapı
- Uzman Psikolog/Eğitimci, 2015 – 2019 : İstanbul Aydın Üniversitesi, SEM, Florya
- Uzman Psikolog, 2014 – 2015 : Psikolium & Psikologos Danışmanlık Merkezi, Bakırköy
- Psikolog, 2012 – 2015 : Özel Esma Anaokulu
- Psikiyatr Asistanı 2011 – 2012 : PANDOST Panik Atak ve Anksiyete Dostları Derneği/ Performans
- Psikiyatri, İstanbul, TÜRKİYE
- 2009 – 2010 : Görevli öğrenci, Bilgi University, Student Office, İstanbul TÜRKİYE
Gönüllü Aktiviteler
2015 – 2019 : İnsev – İnsan Sağlığı ve Eğitimi Vakfı
- Uzman Psikolog olarak sosyoekonomik düzeyi düşük bireylere, çocuklara ve ailelere psikolojik destek sağlama
- Psiko- eğitim çalışmaları
- Kalkınma ajansı destekli Limon Ağacı Çocuk Danışma Merkezi psikoloji departmanı yönetim liderliği
İstanbul Aile Danışmanları Derneği
- Yönetim Kurulu üyesi
- Eğitimci
Gönüllü Destek Projesi
- Eyüp Çocuk Esirgeme Kurumu : Ortaokul Öğrencilerin Davranış Problemleri
- Kanser Hastası Çocuklarla Çalışma
- İstanbul Çapa Tıp Fakültesi
- Çocukların refakatçılarına psikolojik destek sağlama
- Kayıpla başa çıkma çalışmaları
- Psikotik Bozukluklar Gözlemi,
- Çapa Tıp Fakültesi – Prof.Dr. Vehbi Alp ÜÇOK
Yetenekler
Diller
- İngilizce (ileri seviye)
- Japonca (Pratik Japonca)
- Bulgarca (başlangıç düzeyi)
Bilgisayar
- MS Office Programları
- Word-Excel-Power point (İleri seviye),
- SPSS ( ileri seviye)
Test Eğitimleri
- Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
- Frostig, K-BİT, Bir adam çiz, Gessell,
- Wais Yetişkin Zeka Ölçeği
- Wiscr Çocuk Zeka Ölçeği
- Stanford Binet Zeka Testi
- MMPI Minesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
- Nöropsikolojik Testler
- Öktem SBTS, Boston Naming Test, Stroop Test, Şekil Kopyalama Test, Luria Testi
- Yüz Tanıma Testi, Çizgi Yönü Belirleme Testi , K, A, S, Mental Kontrol Testleri
- Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT-CBT) – İstanbul Ticaret üniversitesi- Dr. Berk Murat Ergün
- Bilişsel Davranışçı Terapi Klinik Uygulamalar – Pandost Derneği – Dr. Muzaffer Uyar
- Şema Terapi ( Temel Teknikler 1-2, Şema Terapinin Borderline & Narsistik Kişilik Bozukluklarında Uygulanması ) – Dr. Alp Karaosmanoğlu
- Aile Danışmanlığı – İstanbul Üniversitesi – Supervisor Funda Baysal, Psikoterapist.
- Nöropsikolojik testler (Teori ve Uygulama) – İstanbul Ticaret üniversitesi – Dr. Pınar Uysal, Prof.Dr. Öget Öktem Tanör
- EMDR Terapi – Davranış Bilimleri Enstitüsü – Uzm. Psk. Emre Konuk
- Çocuklarla Oyun Terapisi ve EMDR – Reyhana Meer-Seedat, Ph.D
- Deneyimsel Oyun Terapisi 1. Düzey Eğitimi – Nilüfer Devecigil
- EMDR ile Anksiyete ve Borderline Kişilik Bozukluğu Tedavisi – Robin Shapiro
Ayşegül DEDE ARICI – Masal ve Hikaye Anlatıcısı
1981’de İstanbul’da doğdu. Konya Selçuk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü “Masallarda Sembol Dilinin Görüntüleri” üzerine hazırladığı teziyle bitirdi. 15 yıldır çalıştığı alan olan masalları, “edebiyatın gizemli arka bahçesi” olarak tanımlayan Dede, uzun yıllar boyunca masalların eğitim, psikoloji, sahne sanatları ve iletişim alanlarına etkisi ve varoluşu üzerine araştırmalar yaptı. 2003-2012 yılları arasında birçok özel okulda “ELT’de etkili storytelling teknikleri” üzerine öğrenciler ve öğretmenlerle eğitim, atölye ve kulüp çalışmaları düzenledi. Ağustos 2012’de kardeşi Betül Dede ile beraber İstanbul’un Etiler semtinde Kidsnook Masal Akademisi’ni kurdu ve bu çatı altında masallara dair eğitim ve atölye çalışmalarına devam etti. Kidsnook’ta ekibiyle beraber 2-7 yaş arası çocuklar için Sensory Storytime (Duyusal Hikaye Zamanı) adlı bir eğitim programı hazırladı. Kendi yazdıkları veya derledikleri hikaye ve masallardan oluşan bir ders programı olan Sensory Storytime’da, her dersin başında o dersin masalını interaktif olarak çocuklara anlattılar ve ardından masalları beş duyuya hitap eden çeşitli doğal malzemelerden oluşan oyunlar ile pekiştirilmesini sağladılar. Bu programı Sensory Station olarak adlandırılan, içinde yüzlerce farklı malzeme bulunan özel tasarlanmış sınıflarda gerçekleştirdiler. Kidsnook’un ardından İstanbul, İzmir, Bursa, Bodrum ve Konya’da Kidsnook’a bağlı 8 Sensory Station şubesi açtılar. Türkiye genelinde çeşitli özel okullar, belediyeler ve üniversitelerin ev sahipliğinde masal anlatıcılığı eğitimleri ve seminerleri düzenleyen Ayşegül Dede’nin Hadi Masal Anlatalım isimli kitabı Nisan 2017’de Taze Kitap tarafından yayınlanmıştır. 2 çocuk annesidir.
Belma TUĞRUL – Prof. Dr.
Erken Çocukluk Eğitimcisi ve Oyun Savunucusu kimliğiyle tanınan Tuğrul, yaratıcı öğrenme, çevre ve çocuk hakları konularının da uzmanıdır. Hacettepe Üniversitesi emekli öğretim üyesi olan Tuğrul, İstanbul Aydın Üniversitesinde Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeliği görevine devam etmektedir. Belma Tuğrul’un çocuk gelişimi üzerine birçok yayını vardır.