VİDEOLAR

Geçmişimizin Kaderimize Etkisi | Gülseren Budayıcıoğlu
Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, kader motifinin doğduğumuz evden başlayarak yavaş yavaş oluştuğunu, bu yüzden eninde sonunda çocukken aldığımız yaraların bizi götürdüğü yere gittiğimizi anlatıyor. “En çok yaralayanlar, en çok yara alanlardır” diyor ve bu motifi hep birlikte tanıyarak hem kendi kaderimizi hem de çocuklarımızın kaderini değiştirebileceğimizi gözler önüne seriyor.

Adora Svitak- Yetişkinler Çocuklardan Ne Öğrenebilirler?
Adora Svitak, dünyanın çocuksu düşünmeye ihtiyacı olduğunu söylüyor. Çocukların ne yapmaması gerektiğinin söylemesine değil, onların söyledikleri fikirler de, verdikleri kararlarda desteklenmeye ihtiyaçları olduklarını dile getirdi. Büyük işler başarmak için, yetişkin olmaya gerek olmadığını, çocuklarında bir şeyleri başarabildiklerini anlattı.

Özgür Bolat- Mutlu Çocuklar Yetiştirmek
Özgür Bolat bu sunumunda; çocuklara öğrenmeyi sevdirmek, mutluluğu dışa bağımlı değil kendi varlığı ile elde edebilen çocuklar yetiştirmek için nasıl yaklaşılması gerektiğine dair bilgiler veriyor. “ aileler ve öğretmenler, çocukları sadece kendileri oldukları için sevmedikçe ve onlara gerçek bir öğrenme ortamı sunmadıkça, çocukların referans noktaları sadece kendileri olmadıkça mutlu çocuklar yetiştiremeyiz.

Reshma Saujani: Kızlara Mükemmelliği Değil Cesareti Öğretin
2012’de Girls Who Code’u kurarak kız çocuklarına kod yazmayı öğretmek için kolları sıvayan Reshma Saujani’nin konuşması 3 milyondan fazla kere izlenmiş. Saujani, bilimsel verilerle zenginleştirdiği konuşmasında kız çocuklarına kusursuzluğu değil cesareti öğretmemiz gerektiğini savunuyor. Kusursuzluk beklentisiyle yetiştirilen kız çocuklarının risk almaktan korktuklarını ve bunun tüm yaşamlarını etkilediğini anlatan Saujani’nin her bir cümlesi zihne kazınıyor.

Alison Gopnik: Bebekler Ne Düşünür?
Psikolog Alison Gopnik, yaptığı araştırmalarla yetişkinlerin gözünden bebek zihnini anlamaya çalışıyor. Bebekleri ve küçük çocukları insanlığın Ar-Ge departmanı olarak tanımlayan Gopnik’in konuşması hem bilgilendirici hem de eğlenceli. Çocukların hayatlarının ilk yıllarındaki gelişimine ve yeni şeyleri öğrenme hızına hayran kalanlardansanız mutlaka izleyin.

UZM.PSK.DAN. MEHMET HİLMİ EREN – ÇOCUKLARDA DİKKAT VE ZEKA BECERİLERİNİ GELİŞTİRME YÖNTEMLERİ
Çocuklarda Zeka Nasıl Geliştirilir? Zeka kalıtsal mıdır? Çevresel faktörler zekayı geliştirir mi? Sözcük dağarcığı / kelime haznesiyle zeka gelişimi arasında nasıl bir ilişki vardır ? Çocuklarda düşünme becerileri nasıl gelişir? Yaratıcılık becerileri nasıl geliştirilir? Normal zekalı bir çocuk parlak veya üstün zeka seviyesinde olabilir mi? Tüm bu soruların cevaplarını Yıldız Teknik Üniversite Davutpaşa Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Ev Okulu Derneği Evde Eğitim Zirvesinde konuşan dernek başkanı Psikolojik Danışman Mehmet Hilmi EREN güldürürken düşündüren stand up tarzı konuşmasıyla cevaplıyor.

Türkiye’nin Yüzü Gülsün Diye 100 Saat Online Eğitim Salih Uyan (Eğitimci – Yazar)
“Dijital dünyada e-beveyn olmak” derken ne kastediyoruz? İnternet artık hepimizin hayatının vazgeçilmez bir parçası. Bir yanıyla çok zengin bir fırsatlar dünyası, bir yanıyla da önü alınmazsa büyük risklere gebe bir mayın tarlası. Hadi biz yetişkinler bu mayın tarlasında bir şekilde güvenle yol alabiliyoruz. Peki çocuklarımız? Onların bu dünyada var olmalarının önüne geçmek ne mümkün ne de gerçekçi. O halde zaman zaman kendimizi çocuklarımızdan daha acemi hissettiğimiz bu dünyada onları nasıl koruyacağız? Adeta herkesin “orada” olduğu bu fırsatlar ve riskler evreninde tek çözüm, çocuğunuzun elinden tutup caddenin güvenli tarafında birlikte gezmek… El tutma yaşını geçtiyse, en azından onun birkaç adım arkasından yürümek… Takip mesafesini doğru ayarlamak… Eğitimci Salih Uyan, işte bu evrende çocuklarının güvenliğini sağlamak isteyen anne babalara sesleniyor. Dijital dünyanın kendine has özellikleri, bizi bu dünyayla bağlantılı hale getiren akıllı telefonlar, oyunlar, sosyal medya…. Medya üzerinden üretilen sanal gerçeklik, siber zorbalık ve bütün bunların çocuklarımızın kişilik gelişimine, sosyal uyumuna, dil gelişimine etkileri gibi konuları kitabında olduğu gibi projemiz kapsamında da kanalımızda masaya yatırıyor.

Oyun Terapisti Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Teber Çocuk Ruh Sağlığını Korumak İçin Pratik Önlemler
Çocuklar, çocuk psikolojisi, çocuk eğitimi ve oyun terapisi konularında uzman; Türkiye’nin önde gelen oyun terapistlerinden ve oyun terapisi eğitimcisi Mehmet TEBER hocamız, çocuk ruh sağlığını korumak için gerekli 3 adımdan bahsediyor. İlki: Bozuculara karşı önlem almak, ikincisi: dayanıklılığı arttırmak, üçüncüsü: iyileştiricileri devreye sokmak.

Çocuklarda Düşünme Becerileri Nasıl Geliştirilir? Üstün Zekalılar Uzmanı Mehmet Türkdoğan
Zeka nedir, düşünme tembelliği nedir, temel düşünme becerileri stratejileri nedir, evde neler yapılabilir? konularını ele alan Üstün Zekalılar Uzmanı Mehmet Türkdoğan hocamız ”çocuklarda düşünme becerileri ev ortamında nasıl geliştirilir?”i anlatıyor.

PROF.DR. SİNAN CANAN – Bir Beynin İnşası – Anne, Baba ve Eğitimciler İçin Beyin Gelişim Kılavuzu
Sinan Canan, kaos teorisi, karmaşıklık, fraktal geometri, doğadaki biçimler gibi genel bilimsel konuların yanı sıra, öğrenme, lisan, zihinsel performans, yaratıcılık, sanat, inançlar, liderlik, eğitim, ebeveynlik gibi temel konuların sinir bilimsel açıklamaları üzerine ülke çapında genel dinleyiciye yönelik konferans ve programlar düzenlemektedir. Ev Okulu Derneği misafiri olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Ev Okulu Derneği Evde Eğitim Zirvesi’nde Prof. Dr. Sinan CANAN Anne, Baba ve Eğitimciler İçin Beyin Gelişim Kılavuzu “Bir Beynin İnşası” konuşmasıyla beynin inceliklerini anlatıyor. Beynin nasıl çalıştığı detaylarıyla ele alarak dinleyicilere yeni bakış açıları kazandırıyor.

Ev ve Aile Danışmanlığı Oturumu – Aslı Kurtoğlu
Ev ve Aile Danışmanlığı Oturumlarımız kapsamında Uzm. Psk. Aslı Kurtoğlu ile gerçekleştirdiğimiz oturumumuzda Çocuklarda İlk Temel Alışkanlıklara değinilmiştir. Bu kapsamda ”muhteşem üçlü” olan beslenme, uyku, tuvalet konularında ”çocuklarla neleri, nasıl yapmalı ve yapmamalıyız”ı ayrıntılarıyla ele alıyoruz.