Skip to main content

Neden Çocuklarla Terapide Oyun ve Etkinlikler Eğitimine Katılmalısınız?

  • Eğitimde öğretilen etkinliklerle çocuklarla yaptığınız görüşmelerden maksimum verim alabileceksiniz.
  • Alet çantanızı güçlendirerek seanslarınızı çocuklar için çok daha ilgi çekici hale getirebileceksiniz.
  • Terapötik tekniklerle oyun tekniklerini harmanlamayı öğrenerek mesleki gelişiminize katkıda bulunacaksınız.
  • Farklı yaş gruplarıyla çalışırken kullanabileceğiniz farklı etkinlikleri öğrenerek çalışma becerilerinizi geliştirebileceksiniz.

Eğitim Açıklaması:

Eğitim, terapi alanında çalışan ve çalışacak olan profesyonellerin çocuklarla terapötik oyun ve etkinlikleri kullanarak daha etkili bir terapi süreci yürütebilmelerini amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu eğitim, katılımcıların çocukların duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek için oyun ve etkinlikleri terapötik bir şekilde nasıl kullanacaklarını öğrenmelerine yardımcı olur.

Eğitim Amacı:

Bu eğitim programıyla birlikte çocukların duygusal durumlarını ifade etmelerine yardımcı olabilmek, çocuklara problem çözebilme becerileri kazandırabilmek ve yaşadıkları olumlu veya olumsuz deneyimlerini anlamlaştırabilmeleri amaçlanmaktadır.

Eğitim İçeriği:

  • Çocuklarla terapide oyun etkinlikler
  • Kaygı ile çalışmada oyun ve etkinlikleri
  • Travma için oyun ve etkinlikler
  • Terapötik kutu oyunları
  • Öfke için oyun ve etkinlikler
  • Aile görüşmelerinde terapötik oyunlar
  • Terapide hikaye

Kimler Katılabilir:

Alanda çalışan psikologlar, psikiyatristler, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları, aile danışmanları ve bu alanlarda eğitimine devam eden lisans & lisansüstü öğrencileri eğitime katılabilirler.

Eğitim Programı:

Eğitim programı, 14 Nisan 2024 Pazar tarihinde aşağıda belirtilen saatlerde gerçekleştirilecektir.

Pazar

  • 10.00-11.30 1. oturum
  • 11.30-11.45 Ara
  • 11.45-13.15 2. oturum
  • 13.15-13.45 Ara
  • 13.45-15.30 3. oturum
  • 15.30-15.45 Ara
  • 15.45-17.00 4. oturum

Sertifikasyon:

Eğitim programının sonunda yapılacak sınavda hak kazanan katılımcılara; e-devlet, üniversite ve dernek onaylı ‘’Uygulayıcı Sertifikası’’ verilecektir.

NOT: E-devlet onayı için gerekli sınav tarihinde sınava katılamayan kişiler için mazeretleri uygun görüldüğü takdirde, e-devlet görünürlüğe sistem kredi ödemesi için gerekli olan 45 TL ek ödeme yapmaları şartıyla katılımcılar, kaçırılan sınava alınacaklardır. Bu yüzden belirtilecek sınav tarihine dikkat edilmesini, ek ödeme mağduriyetine düşülmemesini hatırlatırız.

Sertifika Örneği:

EUROPASS Kart:

EUROPASS Uluslararası geçerlilik kapsamında sertifikalarınıza hem her ortamdan erişebilmek için hem de yurtdışı geçerliliğini sağlamak için eğitimden ayrı olarak sitemizden Europass kart temin edebilirsiniz.

Ayrıca eğitime ek olarak Europass kart alan katılımcılarımız, Üniversite onayının yanı sıra adreslerine kargolanacak EUROPASS CARD ile tarafımızdan aldıkları ve bundan sonra alacakları TÜM EĞİTİMLERİ Uluslararası EUROPASS onayına dahil etmiş olacaklardır.

NOT: EUROPASS CARD’ın bir sefer alınması yeterli olup sonraki tüm eğitimlerde uluslararası geçerlilik süreci işletilmiş olacaktır.

Europass Kart kapsamında yapılan başvurularda, basım işlemi başvuru alındığı andan itibaren başlatıldığı için iptal/iade yapılamamaktadır.

Eğitim Nereden Yapılacak?

Eğitim; interaktif, soru cevap destekli yürütülecektir.

Eğitimlere başvuran kişiler, açılacak olan eğitime özel Telegram grubuna davet linki ile alınacaklardır. Eğitim yayın linki, eğitimden 1 gün önce, Telegram eğitim grubundan paylaşılacaktır. Telegram grubu, sadece YÖNETİCİLERİN mesaj atabildiği grup türüdür. Kaçırılan canlı yayın bağlantıları olmasına karşın gerçekleştirilen eğitimler, kaydedilecek olup ayrıca video linki eğitim telegram grubunda paylaşılacaktır. Eğitim bitiminden 1 ila 2 ay içerisinde videolar kaldırılacaktır.

Eğitimlerin oturumları, ZOOM veya türevi bir uygulama üzerinden canlı yayın şeklinde gönderilecek gizli linke tıklama ile katılım şeklinde olacaktır.

Eğitim için Önemli Notlar:

Bu çalışma, alanda çalışan uzmanların, çocuklarla terapide kullanabilecekleri oyun ve etkinlikleri içeren vaka paylaşımlı bir atölye çalışmasıdır.

Eğitim başvuruları için iptal talebiniz, sipariş tarihinden itibaren 7 gün içinde talep bildirmeniz halinde işleme alınmaktadır. 7. günden sonra yapılan iptal talepleri işleme alınmamaktadır. Eğitim başladıktan sonra iptal veya iade yapılmamaktadır.

Ödeme sürecinizi tamamladıktan sonra kesin kayıt sms onayı ve bilgilendirmelerin yapılacağı Telegram grup davet linki başvurunuzu yaptıktan sonra 3-4 gün içinde gelecektir. Başvurunuzdan 3-4 geçtikten sonra herhangi bir bilgilendirme alamazsanız tarafımıza WhatsApp mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.

Katılımcılarımızın Yorumları

Eğitmen

Yusuf MENKİ

 Uzm. Psk./ Aile Terapisti /Oyun Terapisti/ EMDR Terapisti

1998 yılında Gazi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (Eğitimde Psikolojik Hizmetler ) bölümünden mezun olmuştur. İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı  Psikoloji Yüksek Lisansını tamamlamıştır.

Yüksek Lisansı tezini Prof Dr. Haluk YAVUZER’in danışmanlığında “Boşanmış Aileden Gelen 9-12 Yaş Çocuklarının Boşanma Sonrası Uyumları İle Aile Konulu Resimleri” konusuyla tamamlamıştır.

İkinci Yüksek Lisansını Klinik Psikoloji alanında İstanbul Esenyurt Üniversitesinde tamamlamıştır.

Çalışma alanı olarak Çocuk ve ailelere yönelik danışmanlık Çocukların Değerlendirilmesinde Testlerin Kullanılması, Öğrenme güçlüklerinin tespiti ve Çocuk Odaklı Aile Danışmanlığı, Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin tespiti, Üstün zekalı bireylerin tespiti konuları üzerinde yoğunlaşmıştır.

Aile Terapisi alanında 5 yıl süren Avrupa Aile Terapisi Derneği (EFTA) onaylı eğitim programına katılmıştır. Ailelere ve okul öncesi çocuklara, ilköğretim çocuklarına ve ergenlere danışmanlık yapmaktadır.

Uluslararası Oyun Terapisi Derneği’nin (Association Of Play Therapy) onaylı eğitimcilerinden eğitimler almıştır.

Çocuk değerlendirmede kullanılan testlere özel ilgi gösterdiği için bu alandaki eğitim programlarına katılmaya çalışmaktadır. Bazı testlerin eğitimcisi olarak alanda çalışanlara eğitimler vermektedir.

Aile, çocukların öğrenme ve uyum davranış sorunları, üstün yeteneklilerin eğitimi projelerine danışmanlık yapmakta ve çeşitli eğitim kurumlarında, üniversitelerde dersler vermektedir. Alanda kullanılan bazı test ve ölçeklerin eğitimcisi olarak alan uzmanlarına eğitimler vermektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Çalışma Alanları
•  Aile Terapisi
•  Aile Çocuk ve Ergen Danışmanlığı
•  Çocukların Psiko-Pedagojik Değerlendirilmesi
•  Öğrenme güçlüklerinin tespiti
•  Çocuk Odaklı Aile Danışmanlığı,
•  Üstün Zekalı-Yetenekli Çocukların Seçimi
•  Zeka, Psikolojik, Projektif ve Objektif Testlerin uygulanması ve değerlendirilmesi,

Tamamladığı Eğitim Programları ve Süpervizyonlar

1999 – Kriz Müdahele Eğitimi. MEB-Yöret İşbirliği İle

2002– Konuşma Terapisi-Üsküdar RAM

2003- Temel Kabiliyetler Testi (7-11) Formatörlük Eğitimi

2003 –Oyun Terapisi Eğitimi–Prof.Dr.İsmail ERSEVİM

2004– Wisc-r Uygulayıcı Eğitimi 

2005- Temel Yetenekler Testi (6-8) Formatörlük Eğitimi

2007- Denver Gelişimsel Tarama Testi –Türkiye Çocuk Nörolojisi Derneği

2008- Bilişsel Davranışçı Terapiler.

2009 –Çözüm Odaklı Danışmanlık Yaklaşımı –Dr. Nevin DÖLEK

2010- 2015  Aile Terapisi Eğitimi –EFTA  İlişki Psikoterapi Enstitüsü (5 Yıl) -European Famıly Therapy Assocıatıon (EFTA) Onaylı)

2010–2012–Projektif Testler Eğitimi (Rorschach, CAT, TAT- 2 ,5 yıl) Neslihan ZABCI

2010- Nöropsikolojik Testler Eğitimi Prof.Dr. Sirel KARAKAŞ

2011- Oyun Terapisi Eğitimi- Yrd.Dr. Elif GÖCEK

2011–  –Temel Nöropsikoloji Eğitimi Çapa Tıp Fak.Nöroloji Anabilim Dalı(Prof.Dr. Öget ÖKTEM)

2012- Wisc-r Formatörlük (Eğitimci) Eğitimi (MEB Ankara)

2014 Çocuklar İçin Bilişsel değerlendirme Testi CAS (Cognitive Assessment System) (İst.Ünv.Sürekli Eğitim Merkezi)

2015- EMDR 1. Düzey Eğitimi (DBE) Emre KONUK

2015– Çocuklarla Oyun Terapisi ve EMDR. Reyhana Seedat. DBE

2015-Theraplay Oyun Terapisi 1. Seviye Eğitimi Saara Salo .Nadis Danışmanlık

2015– Çocuklarda Ve Ergenlerde EMDR 1. Düzey Eğitimi .Prof.Dr. Ümran KORKMAZLAR Fide Danışmanlık.

2016– Çocuk-Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi. APT Kayıtlı Oyun Terapisi Eğitmeni Klinik Psikolog Reyhana Seedat

2016-Filial Terapi Eğitimi Terapist Sertifikası Eğitimi, APT Kayıtlı Oyun Terapisi Eğitmeni Klinik Psikolog Reyhana Seedat

2016-Gelişimsel Dokunma Terapisi Eğitimi (Developmental Touch Therapy). APT Kayıtlı Oyun Terapisi Eğitmeni Klinik Psikolog Reyhana Seedat

2016- Dışa Vurumcu Oyun Terapi Yöntemleri (Expressive Play Therapy)  Sanat Terapisi (Art Therapy),  Kum Terapisi (Sand Therapy) , Kukla Terapisi (Puppet Interview) APT Kayıtlı Oyun Terapisi Eğitmeni Klinik Psikolog Reyhana Seedat.

2016- Flexibly Sequential Play Therapy (FSPT) – Esnek Sıralı Oyun Terapisi: Çocuklar için Travma Tedavisinin Gelişimsel Olarak Hassas bir Modeli. APT Kayıtlı Oyun Terapisi Eğitmeni Paris Goodyear Brown, MSSW, LCSW, RPT-S

Üyesi Olduğu Sivil Toplum Kuruluşları

  • Türk Psikologlar Derneği
  • Nöropsikoloji Derneği
  • Çift Aile Terapileri Derneği (ÇATED)
  • EMDR Derneği
  • Çocuk Akıl Sağlığı ve Rehberliği Derneği (ÇAREDER)

Uyguladığı Test Ve Ölçekler

Gelişim testleri :

Denver Gelişim Tarama Testi, Gessell Gelisim Testi, AGTE (Ankara Gelişim Tarama Envanteri) Peabody Kelime Anlama Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi , Goodenough Bir Adam çiz Testi

Zeka Testleri :

CAS (Cognitive Assessment System) Çocuklar İçin Bilişsel değerlendirme Testi , Wisc-r, St. Binet, Leiter, Porteus, Labirenti Zeka Testi , Kent EGY, Catell 2A-3A Zeka Testi , Kohs Küpleri Zeka Testi , Colombia Zihin Olgunluk Testi, Leither Performans Testi

Yetenek Testleri: Temel Yetenek Testleri Serisi (TKT(5-7),TKT(7-11),TYT(6-8), TYT(9-11),)

Görsel Algı testleri :Benton Görsel Bellek Testi, Bender Gestalt Testi,

Projektif Testler: Rorschach,CAT,TAT ,Bir Aile Çiz Testi,Bir İnsan Çiz Testi,D-10 Testi, Beier,Luisa Duss

Nöropsikolojik Testler: İşaretleme Testi, Stroop Testi, Sayı Dizisi Öğrenme Testi

Alanda Çalışanlara Yönelik Verdiği Eğitimler:

Alanda Çalışan Psikolog, Psikolojik Danışmanlara yönelik “Çocukların Değerlendirmesi Ve Testler” Eğitim Programı –(2008 -2017 yılları arasında) Çeşitli vakıf dernek,kurum ve üniversiteler bünyesinde

Alanda Çalışan Psikolog, Psikolojik Danışman,Sosyal Hizmet Uzmanı,Çocuk Gelişimcilere yönelik Aile Danışmanlığı Eğitim Programı bünyesinde “Aile Çalışmalarında Çocukların Değerlendirmesi Ve Testler” Eğitim Programı – Antalya Aile Danışmanları Derneği 2010-2014

Alanda Çalışan Psikolog, Psikolojik Danışman,Sosyal Hizmet Uzmanı,Çocuk Gelişimcilere yönelik Aile Danışmanlığı Eğitim Programı “Aile Çalışmalarında Çocukların Değerlendirmesi” (Farklı üniversitelerin aile danışmanlığı programları (2013-2014)

Alanda Çalışan Psikolog, Psikolojik Danışmanlara yönelik “Okul Öncesi çocukların Değerlendirilmesi ” Eğitim Programı – 1 tam gün-(Çeşitli Dernek ve Kurumlarda 2011-2014)

Okul Öncesi Çocukların Öğrenme, Davranış ve Uyum Sorunlarının Değerlendirilmesi – İhlas Koleji Okul öncesi Sempozyumu-2015 (altincag.org)

Meslekte Özel İlgi Alanı:

Aile terapisi, Çocukların değerlendirilmesi, Psikolojik Testler, Nöropsikoloji ve Nöropsikolojik Testler, Öğrenme güçlükleri, dikkat eksikliği, eğitsel tanılama ve aile çalışmaları, Okul Öncesi Çocukların değerlendirilmesi.