Python ile Programlamaya Giriş Eğitimi
Ev Okulu Derneği ve Brainx olarak bireylerin gelişimlerinin bütüncül olarak ve ilgi alanlarına göre atölyelerle desteklenmesini oldukça önemli buluyoruz. Günümüz dünyasında önemli bir yer tutan programlama konusuyla ilgili Python ile Programlamaya Giriş Eğitimi’ni online platformda etkileşimli olarak gerçekleştireceğiz. Uzman atölye hocamızla birlikte, hem bireylerin kendini daha iyi tanımalarını, ilgi alanlarını keşfetmelerini hem de kendilerini geliştirmelerini hedefliyoruz.
Programlama mantığı, algoritma yapısı ile başlayıp, Python programlama dilinin temelleri anlatılacaktır.
Programın amacı: Bu eğitimi alan katılımcıların genel olarak programlama bakış açısı kazanıp bu doğrultuda Python ile temel düzeyde uygulama yazabilme becerisi kazanmasıdır.
Atölye Takvimimiz
- Giriş
Kurs Tanıtım
Python Programlama Diline Giriş
Python Nasıl Kurulur/ Kurulması Gereken Ortamlar
- Temel Veri Tipleri o Veri Tipleri Söz Dizileri (Strings)
Veri Tipleri Sayılar (Numbers)
Veri Tipleri Listeler (Lists)
Veri Tipleri Sözlükler (Dictionaries)
Veri Tipleri Kümeler Uygulamalar
- Python Programlama Dili Temel Kavramlar
Yorum Satırı (Comments)
Matematik Operatörleri (Math Operators)
Değişkenler (Variables)
Kaçış Dizileri (Escape Sequence)
- Koşullu Durumlar
Operatörler
If Blokları
5 Adet Örnek Çalışma
- Döngüler
For Döngüleri (For Loops)
While Döngüleri (While Loops)
Continue – Break Deyimleri
5 Adet Örnek Çalışma
- Fonksiyonlar
Fonksiyonlara Giriş
Fonksiyon Tanımlamak ve Çağırmak
Fonksiyonlarda Parametre Return Deyimi
Lambda Fonksiyonları
5 Adet Örnek Çalışma
- Metotlar
Metotlara Giriş
Karakter Dizileri Metotları
Liste Metotları
Sözlük Metotları
Küme Metotları
Sayı Metotları
- Temel Dosya İşlemleri
Temel Dosya İşlemleri Dosya Yazmak (Oluşturmak)
Temel Dosya İşlemleri Dosyaya Yazmak (Değişiklik Yapmak)
Temel Dosya İşlemleri Dosya Okumak (Açmak)
- Eğitim Sonu
2 Adet Eğitim Sonu Proje Çalışması
Ön gereksinimler:
Eğitim esnasında bilgisayar ve internetiniz olması gerekmektedir. Herhangi bir programlama bilgisine ihtiyacınız bulunmamaktadır. Eğitim başlangıç düzeyinde olacaktır.
Katılım Bedeli
Bu çalışma için maliyetlendirme minimum seviyede tutulmaya çalışılmıştır. Katılım bedeli dernek, üniversite ve e-devlet onaylı ‘Katılımcı Sertifikası’’ alabilecekleri Python ile Programlamaya Giriş Eğitimi’ne Katılım Bedeli: 149 TL’dir.
Ayrıca Europass Kart almak isterseniz kartı ayrıca sitemizden temin etmeniz beklenmektedir. Ayrıca eğitime ek olarak Europass kart temin edebilirsiniz.
Sertifikasyon
Eğitim programın sonunda yapılacak sınavda hak kazanan katılımcılara; e-devlet, üniversite, dernek onaylı ‘Katılım Sertifikası’’ verilecektir.
NOT: E-devlet onayı için gerekli sınav tarihinde sınava katılamayan kişiler için mazeretleri uygun görüldüğü takdirde, e-devlet görünürlüğe sistem kredi ödemesi için gerekli olan 25 TL ek ödeme yapmaları şartıyla katılımcılar, kaçırılan sınava alınacaklardır. Bu yüzden belirtilecek sınav tarihine dikkat edilmesini, ek ödeme mağduriyetine düşülmemesini hatırlatırız.
NOT: Eğitimimize başvuru yapan 18 yaşından küçük katılımcılarımız için dernek onaylı Katılım Sertifikası verilecektir ve Sosyal Etkinlik Formu düzenlenecektir.
NOT: EUROPASS Uluslararası geçerlilik kapsamında sertifikalarınıza hem her ortamdan erişebilmek için hem de yurtdışı geçerliliğini sağlamak için eğitimden ayrı olarak Europass kart temin edebilirsiniz.
Bu Atölye Kimler için Uygun?
Bu atölye 18 yaşından büyük katılımcılar için uygundur.
Eğer 18 yaşından küçük iseniz ve daha önce kodlama giriş eğitimi aldıysanız bu eğitime katılabilirsiniz.
Atölye Nereden Yapılacak?
Atölyemize başvuran kişiler, açılacak olan atölyeye özel Telegram grubuna davet linki ile alınacaklardır.
Eğitim başladıktan sonra iptal veya iade yapılmamaktadır.
Eğitim başvuruları için iptal talebiniz, sipariş tarihinden itibaren 7 gün içinde talep bildirmeniz halinde işleme alınmaktadır. 7. günden sonra yapılan iptal talepleri işleme alınmamaktadır.
Ödeme sürecinizi tamamladıktan sonra kesin kayıt sms onayı ve bilgilendirmelerin yapılacağı Telegram grup davet linki başvurunuzu yaptıktan sonra 3-4 gün içinde gelecektir. Başvurunuzdan 3-4 geçtikten sonra herhangi bir bilgilendirme alamazsanız tarafımıza WhatsApp mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.
Eğitmenler
ESME GÜL TOPRAK – Bilgisayar Mühendisi (Öğretim Görevlisi)
Konya Bozkır doğumlu olan Esme Gül TOPRAK; Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümünden 2011 yılında mezun olmuştur. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yüksek lisans tez aşamasındadır. Lisans mezuniyetinden sonra IBM Türkiye, Turkcell ve İBB’de çeşitli pozisyonlarda çalışan Esme Gül TOPRAK, halen Haliç Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak devam ederken aynı zamanda veri bilimi üzerine danışmanlık ve eğitimler de vermektedir.