Skip to main content

Özel Eğitim Zirvesi

Eğitimimiz canlı olarak gerçekleşmiştir. Eğitime başvuru yapmanız durumunda tüm kayıtlara erişiminize açılacaktır.

Özel Eğitim Zirvesine EV OKULU APP Abonelerine 1990 TL ÜCRETSİZ sunulmaktadır.

Ev okulu App abonesi olmak için Appstore indirme linki:https://apps.apple.com/tr/app/ev-okulu-app/id6478512351?l=tr
Ev okulu App abonesi olmak için Playstore indirme linki:https://play.google.com/store/apps/details?id=org.evokulu.app&pcampaignid=web_share
Ev okulu App Bilgilendirme Videosunu izlemek için tıklayınız : https://youtu.be/qhIrW13ZLi0

Neden Özel Eğitim Zirvesine Katılmalısınız?

  • Özel eğitimi bizzat alanında önde gelen isimlerden dinlemek istiyorsanız,
  • Özel eğitim ve özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler konularında multidisipliner bir bakış açısı kazanmak istiyorsanız,
  • Bu bireylerin sosyal ve akademik hayatlarında karşılaştıkları güçlükler hakkında bilgi sahibi olup kişisel ve mesleki bağlamda bu bireylere yardımcı olabilmek istiyorsanız,
  • Özel eğitim ve üstün zekâlı bireylerin gelişimi, bakımı ve eğitimi gibi konularda ilgi ve uzmanlık alanlarınız doğrultusunda farkındalığınızı ve yetkinliğinizi artırmak istiyorsanız bu programa katılmalısınız!

Eğitim Açıklaması:

Her birey farklıdır ve özel eğitim, bireylerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak için bu farklılıkları gözetmek durumundadır. Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin standartlaştırılmış eğitim programları ve sosyal çerçeve içerisinde yaşamış oldukları güçlüklerin bilincinde olmak tüm ebeveynlerin, eğitimcilerin ve bu bireylerle çalışan veya etkileşime geçen herkesin sorumluluğudur. Bu noktada Özel Eğitim Zirvesi Programı kapsamında ailelere özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarının eğitim süreçlerine nasıl destek olabilecekleri konusunda rehberlik edilecek olup bu bireylerle çalışan meslek gruplarına doğru stratejiler konusunda yol gösterilecektir.

Eğitim Amacı:

Zirve programında katılımcılara özel eğitim süreçlerine ve özel gereksinimli bireylerin gelişimine dair kapsamlı bir anlatımın sunulması ve buna ek olarak alanında önde gelen profesyonelleri bir araya getirerek özel eğitim ve özel gereksinimli bireyler konularına dair bütüncül bir bakış açısı kazandırılması amaçlanmaktadır. Buna ek olarak aileleri ve ilgili meslek gruplarını özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere dair bilgilendirerek bu bireylerin akademik ve sosyal yaşantılarına katkıda bulunabilecek yeterliliğe ve donanıma erişebilmeleri hedeflenmektedir.

Eğitim Nereden Yapılacak?

Eğitim, Ev Okulu App üzerinden takip edilecek olup, eğitimle ilgili tüm detaylara uygulama üzerinden erişebilmekle beraber eğitim kapsamında sorumlu olduğunuz eğitim videolarına eğitimin dersler kısmından erişebilirsiniz.

Kaydolduğunuz eğitimi minimum 6 ay süreyle görüntüleyebilirsiniz. Uygulama üzerinden eğitimin özel koşullarında izleme sürelerini inceleyebilirsiniz. Offline eğitimlerin önemli bölümü kaydolan kişi için süresiz açık tutulmaktadır.

Eğitim İçin Önemli Notlar

Bu eğitim, Ev Okulu App mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir.
Katılımcı uygulamada oluşturduğu şifre ile evokuluapp.com Web portalından bilgisayardan da eğitimi takip edebilir.
Eğitime kayıt olmanız durumunda tarafınıza ilk ay abonelik hediye edilecektir.
Eğitim süresinin 1 ayı geçmesi durumunda abonelik devamı katılımcıya ait olup 1.000 TL değerinde OFFLİNE eğitimlerden bir tanesi tarafınıza tanımlanacaktır.
Ev Okulu App abonelik bedeli 89 TL’dir.

Eğitim başvuruları için iptal talebiniz, sipariş tarihinden itibaren 7 gün içinde talep bildirmeniz halinde işleme alınmaktadır. 7. günden sonra yapılan iptal talepleri işleme alınmamaktadır. Eğitim başladıktan sonra iptal veya iade yapılmamaktadır.

Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra online eğitimler için belirtilmiş tarihlerde aktif olacak canlı yayın linkleri aracılığıyla, offline eğitimler içinse kaydolduğunuz andan itibaren erişiminize açık olacak ders videoları ile eğitim süreçlerinize dahil olabilirsiniz.

Eğitmenler

Profesör Doktor Ahmet KONROT

1948 yılında Eskişehir’de doğmuştur. Maarif Koleji ve Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümünden mezun olmuştur. İngilizce Öğretmeni olarak görev yaptığı Siirt Batman Lisesi ve Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde çalışmıştır. Ardından, İngiltere’ye gönderilerek Essex Üniversitesi’nde Uygulamalı Dilbilim ve Fonetik alanında diplomasını almış ve Dilbilimi alanında doktora yapmıştır.

Dönüşünde, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde göreve başlamış, özel eğitim alanında çalışmalara katılmıştır. Yardımcı doçentlik, doçentlik ve profesörlük unvanlarını elde etmiştir. 2014 yılında Üsküdar Üniversitesi’nde Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü’nde başkanlık dahil tam zamanlı öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır.

Profesör Doktor Atilla CAVKAYTAR

Prof. Dr. Atilla Cavkaytar lisans öğrenimini 1987 yılında Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü’nde tamamlamıştır. Cavkaytar, 1990 yılında yüksek lisans eğitimini Eğitilebilir Çocuklar İş Okulu Öğrencilerinin İş Eğitimine Yönelik tutumları” başlıklı teziyle Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Eğitim programında tamamlanıştır. Cavkaytar, doktora eğitimini “Zihin Engellilere Özbakım ve Ev İçi Becerilerinin Öğretimi” adlı teziyle Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Özel Eğitim Anabilim Dalında tamamlamıştır.
Cavkaytar, 1992 yılında araştırma görevlisi olarak Anadolu Üniversitesinde göreve başlamıştır. Doktora eğitimini tamamladıktan sonra 1998 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engellilerin Eğitimi Anabilim Dalına yardımcı doçent olarak atanan Cavkaytar, 2008 yılında doçent, 2013 yılında profesör unvanını almıştır.

Profesör Doktor Emine Sema BATU

Emine Sema BATU, 1991 yılında Anadolu Üniversitesinde Özel Eğitim Bölümü/Zihin Engellilerin Eğitimi Programını tamamlayıp akabinde 1993 yılında Nottingham Üniversitesinde Eğitim Psikolojisi Bölümü-Özel Eğitim İhtiyaçları Programında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitiminin ardından 1998 yılında Anadolu Üniversitesi bünyesinde Özel Eğitim Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamlayan Emine Sema BATU, 2015 yılında profesörlük unvanını almıştır.

Doçent Doktor Alev GİRLİ

1979 yılında Hacettepe Üniversitesinde psikoloji lisans eğitimini tamamlamış olan Alev GİRLİ, 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitiminin ardından 2002 yılında yine Dokuz Eylül Üniversitesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programında doktorasını tamamlamıştır. Doktorasının ardından 2003 yılında yardımcı doçent, 2019 yılında ise doçent unvanını almıştır.

Doçent Doktor Ayten DÜZKANTAR

İlk, Orta ve Lise eğitimini Eskişehir’deki farklı okullarda tamamlamış olan Ayten DÜZKANTAR, Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünde 1989 yılında Lisans, Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Zihin Engellilerin Eğitimi Anabilim Dalında 1995 yılında Yüksek Lisans ve Anadolu Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Zihin Engellilerin Eğitimi Anabilim Dalında 2001 yılında Doktora eğitimini tamamlamıştır. 2018 yılında doçentlik unvanını almıştır. İlgi alanları, Eve ve Kuruma Dayalı Eğitim, Aile Eğitimi, Engelli Çocuklara BEP Geliştirme, Kaynaştırma, Özel Eğitim Danışmanlığı, Davranış ve Sınıf Kontrolü, Kavram- Beceri Analizi ve Öğretimi, Akademik Becerilerin Öğretimi, Cinsel-Mahremiyet ve Tacizden Korunma eğitimidir. Halen Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü’nde görevini sürdürmektedir.

Doçent Doktor Barış EKİCİ

1978 yılında İzmir’de doğmuştur. İlk öğrenimini İstanbul Maçka İlkokulunda; ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesini bitirip tıp doktoru olmuştur. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Kliniğinde Pediatri uzmanlığını 2007 yılında tamamlayan Barış EKİCİ, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde Çocuk Nörolojisi yandal uzmanlığını aldıktan sonra 2013 yılında Üniversite Doçentliği ünvanına hak kazanmıştır. 2013-2014 yılları arasında Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde mecburi hizmetini yaparken Çocuk Nörolojisi Klinik Şefi olarak çalışmıştır. Halen, Çocuk Nörolojisi Kliniğinde hasta görmekte ve otizm, epilepsi ve disleksi alanında bilimsel çalışmalar yürütmektedir.

Doçent Doktor Fahri ÇELEBİ

2003 yılında Konya Özel Diltaş Lisesi’nden mezun olmuştur. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başlayan Fahri ÇELEBİ, 2009 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2010 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dalında uzmanlık eğitimine başlamıştır.

2014 yılında uzmanlık eğitimini başarıyla tamamlayarak Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Doğuş Üniversitesi Psikoloji bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak eğitim ve akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Doçent Doktor Oktay Taymaz SARI

İlköğretim, orta öğretim ve lise eğitimini Düzce’de tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümünden mezun olduktan sonra 1993 yılında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Ereğli Sevgi Eğitim Uygulama Okulunda öğretmenlik hayatına başlamıştır. 1995 yılında İstanbul Kadıköy’de Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Hayriye Kemal Kusun Eğitim Uygulama okulunda öğretmen olarak çalışmıştır. 1998 yılında İstanbul Üsküdar’da yer alan Bağlarbaşı İlköğretim Okulunda Özel Eğitim sınıf öğretmeni olarak çalışmıştır. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Halk Eğitimi Anabilim Dalı’ndan yüksek lisans derecesini almıştır, doktorasını da aynı enstitüden Okulöncesi Öğretmenliği alanında 2011 yılında almıştır. 2002 yılından günümüze kadar Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim bölümünde öğretim üyesi olarak meslek hayatına devam etmektedir. 

Doçent Doktor Onur Tuğçe POYRAZ FINDIK

2010 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamlamıştır. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tıpta uzmanlık eğitimine başlayıp tıpta uzmanlık eğitimi sürecinde nörogelişimsel bozukluklar, sosyal dezavantajlı gruplar ve suça sürüklenen çocuklar ile ilgili bilimsel araştırma projelerinde ve koruyucu önleyici müdahalelerin geliştirilmesinde yerel yönetimlerle yapılan iş birliklerinde çeşitli görevler aldı. Ergenlik döneminde görülen tekrarlayıcı suç davranışı üzerine çalıştığı uzmanlık tezi TÜBİTAK proje desteği almıştır. 2016 yılında uzmanlık eğitimini tamamlamış, 2016-2017 yıllarında devlet hizmet yükümlülüğü kapsamında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ağrı Devlet Hastanesi’nde Çocuk ve Ergen Psikiyatristi olarak hizmet vermiştir.

Doçent Doktor Ümit IŞIK

İlk, orta ve lise eğitimimi Burdur ili Bucak ilçesinde tamamlamıştır. Tıp eğitimimi Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde tamamlamış ve 2011 yılında Tıp Doktoru unvanını kazanmıştır.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi eğitimimi NEÜ Meram Tıp Fakültesi, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında tamamlamıştır.2016-2018 yılları arasında Yozgat Şehir Hastanesinde uzman doktor olarak görev almıştır. 2018 yılından beri Süleyman Demirel Üniversitesinde akademisyen olarak çalışmaktadır.

Doçent Doktor Veysi ÇERİ

2002 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde doktorluk eğitimine başlayan ÇERİ, 6 yıllık tıp eğitimini başarı ile bitirerek 2008 yılında Tıp Doktoru unvanını kullanmaya hak kazanmıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1 yılı aşkın süre İç Hastalıkları asistanlığı yapan Dr. ÇERİ, 2010 yılında İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi asistanlık eğitimine başlamıştır, 4 yıllık asistanlık sürecinin ardından 2014 yılında uzman doktor olmuştur. Sakarya ve Kütahya’da bir süre çalışan Dr. ÇERİ, 2015-2018 yılları arasında Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışmıştır. Ulusal ve uluslararası birçok sempozyum ve kongrede sunumları olan ÇERİ’nin ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış 30’u aşkın araştırma makalesi bulunmaktadır.

Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Hilmi EREN

Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde tamamlamıştır. 2009 yılında Beykent Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini “Üstün Zekalılık ve Üstün Zekalıların Eğitimi ile İlgili Yapılan Çalışmalar” konulu teziyle bitirmiştir. 2006-2011 yılları arasında Zeytinburnu Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Bakırköy Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde müdürlük yapmıştır. 2017-2019 yılları arasında Türk PDR İstanbul Şubesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 2014-2019 yılları arasında Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde müdürlük yapmıştır. Aktif olarak Beşiktaş Rehberlik ve Araştırma Merkezi müdürü olarak görevine devam etmekte olan EREN, Türkiye’nin ilk ve tek Ev Okulu Derneğinin kurucusu ve başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Psikolog Cihan ÇELİK

2006 yılında Dicle Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra özel eğitim alanında çalışmalarına başlamıştır. Otizm, down sendromu, asperger, zihinsel engel ve özel öğrenme güçlüğü tanısına sahip çocuklara danışmanlık ve eğitim alanında çalışmaya devam etmektedir.

Psikolog Sezgin Kartal
 

1997 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü bitirdi.2002 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aralık 2002-Haziran 2009 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nde görev yaptı. Nisan 2001-Mayıs 2002 İstanbul Özürlüler Merkezi’nde psikolog ve özel eğitim uzmanı olarak bireyselleştirilmiş eğitim programları hazırlama, zihinsel engelli, otistik ve cerebral palsyli çocuklarda bireysel özel eğitim, zihin engelli bireylerin ilk değerlendirilmesi, kurum öğretmenlerine danışmanlık, Küçük Adımlar aile rehberi eğitimi ve danışmanlığı, aile eğitimi ve aile danışmanlığı konularında görev yaptı.

Uluslararası DIR Floortime Eğitim Lideri Çiğdem ERGÜL

1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi Rehabilitasyon Yüksek Okulundan mezun olmuştur. 1983 yılında uzmanlığını Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji bölümünde tamamlamıştır. İlgi alanları arasında farklı gelişim özellikleri gösteren çocukların değerlendirilmesi, erken gelişim programlarının hazırlanması ve uygulanması ve duyu bütünlenmesi bozuklukları gibi konular bulunmaktadır.

American Speech Hearing Association, Interdisciplinary Council on Developmental Learning Disorders ve National Austistic Society gibi kuruluşlarda üyedir.

Uzman Fizyoterapist Onur AŞKAR

Uzman Fizyoterapist Onur Aşkar, Marmara Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon mezunudur (2009-2013). Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünü tamamlamıştır (2012–2014). Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Genel Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde yüksek lisans programını tamamlamıştır (2019). Danışanlarına çok daha etkili terapi programları ile hizmeti sunabilmek adına pediatrik fizyoterapi alanında geçerliliği olan mesleki eğitimler almıştır.
Ayres Duyu Bütünleme ve Bobath Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Pediatrik fizyoterapi alanında uzmanlığı ve deneyimleri ile tıp alanından uzman doktorlara, psikologlara, psikolojik danışmanlara, anaokulu öğretmenlerine ve anne-babalara duyu-motor-hareket gelişimi, normal dışı gelişimde yaklaşımlar, öğrenmenin fizyolojisi ve duyu bütünleme gibi konularda seminer ve eğitimler vermektedir.

Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Işıl ÖZDEMİR

Lise eğitimini 2001-2004 yılları arasında Kütahya Anadolu Öğretmen Lisesinde tamamladıktan sonra 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazanmıştır. Üniversitesi eğitiminden hemen sonra 2009 yılında Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dil ve Konuşma Terapistliğinde yüksek lisansa başlamıştır. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dil ve Konuşma Terapisi Doktora programına başlamıştır. Doktora tez çalışmalarına devam etmektedir. 2016 yılında Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2019 yılı güz döneminin sonuna kadar devam eden görevi sırasında Motor Konuşma Bozuklukları, Konuşma Sesi Bozuklukları, Yutma Bozuklukları ve Alternatif ve Destekleyici İletişim Sistemleri derslerinin yanı sıra Fonetik, Fonoloji ve Dilbilim derslerini vermiştir. 2021 yılı Eylül ayından bu yana da İstanbul Atlas Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir.

Ergoterapist Öykü Su UNAY

2017 yılında Hacettepe Üniversitesinden mezun olmuştur. Aynı yıl Prof. Dr. Burak Tatlı Çocuk Nöroloji Kliniği’nde çocuk ergoterapisti olarak çalışmaya başlamıştır. 2018 yılında Ayres Duyu Bütünleme Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Doç. Dr. Barış Ekici ve alana hizmet eden diğer profesyoneller ile Otizm Hayatta Kalma Kılavuzu (2018) ve Otizm Duyusal Oyunlar (2020) kitaplarını yazmıştır. 2018 yılından beri NöroPLAY yöntemine duyusal bütünleme terapisi kliniği ile riskli çocuklarda oyun becerilerine yönelik klinik ve akademik açıdan katkıda bulunmaktadır.

Özel Eğitim Öğretmeni Atıf Serdar ALAN

2006 yılında Kahramanmaraş Anadolu Öğretmen Lisesi’nden, 2010 yılında Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünden mezun olmuştur. 2010 yılından itibaren aktif olarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Erken Çocukluk Döneminde Özel Eğitim, Otizm Spektrum Bozukluğu, Özel Öğrenme Güçlüğü, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Sosyal Beceri Öğretimi başta olmak üzere gelişimsel olarak farklılık gösteren bireylerle çalışmakta, eğitim danışmanlığı faaliyetlerini sürdürmektedir.
Atıf Serdar ALAN Özel Eğitim Zirvesi Yönetim Kurulunda yer almaktadır.