Skip to main content

Evde Afet Bilinci Eğitimi

Neden Evde Afet Bilinci Eğitimine Katılmalısınız?

  • Ülkemizin gerçeklerinden birisi olan afet konusunda bilinç sahibi olabilmek için,
  • Afet hazırlık sürecinde neler yapmanız gerektiğini öğrenebilmek için,
  • Afet öncesi ve afet sonrası süreçlerde psikolojik sağlamlığınızı koruma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak için,
  • “Keşke hazırlıklı olsaydım” dememek için bu eğitime katılmalısınız!

Eğitim Amacı:

Evde Afet Bilinci Eğitimi, bireylerin ve ailelerin olası afet durumlarına karşı bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Deprem gibi doğal afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında alınması gereken önlemleri aktarmayı hedefleyen bu eğitim; afetlere bütüncül bir bakış sunarak katılımcıların, kendi yaşam alanlarında güvenli ortamlar oluşturabilmeleri, temel afet bilinci kazanabilmeleri ve psikolojik dayanıklılık geliştirebilmelerini amaçlamaktadır.

Eğitim İçeriği:

  • Japonya’dan Türkiye’ye Deprem Gerçeği
  • Deprem Sonrası Yapılması Gerekenler
  • Afetlerde Psikolojik Sağlamlık
  • Evde Alınabilecek Yapısal ve Yapısal Olmayan Önlemler
  • Deprem Anında Nasıl Davranmalıyız?
  • Deprem Çantası ve Acil Durum Planlaması
  • Toplumsal Dayanışma ve Gönüllülük Bilinci

Eğitim Programı:

2 Mayıs 2025 Cuma – Deprem Uzmanı Yoshinori MORIWAKI & TAP Arama ve Kurtarma Genel Başkanı Rezzak ELAZAT: Japonya’dan Türkiye’ye Deprem Gerçeği

13 Mayıs 2025 Salı – Psikolog / Sosyolog / Dr. Serap DUYGULU: Afetlerde Psikolojik İyi Oluş

Not: Eğitim programına yeni eğitmenler eklenmeye devam edecektir.

Kimler Katılabilir?

Afet süreçleri hakkında bilgi sahibi olup bu konuda ortak toplumsal bilincin oluşması noktasında hassasiyet gösteren HERKES bu eğitim programına katılabilir.

Sertifikasyon:

Eğitim sonunda yapılacak sınavda hak kazanan katılımcılara Ev Okulu Derneği onaylı ‘‘Katılımcı Sertifikası’’ verilecektir. 

NOT: Sınav tarihinde sınava katılamayan kişiler için mazeretleri uygun görüldüğü takdirde gerekli işlemlerin yürütülebilmesi için 89 TL ek ödeme yapmaları şartı ile kaçırılan sınava alınacaklardır. Bu yüzden belirtilecek sınav tarihine dikkat edilmesini, ek ödeme mağduriyetine düşülmemesini hatırlatırız.

EUROPASS Kart

EUROPASS Uluslararası geçerlilik kapsamında sertifikalarınıza hem her ortamdan erişebilmek için hem de yurtdışı geçerliliğini sağlamak için eğitimden ayrı olarak sitemizden Europass kart temin edebilirsiniz.

Ayrıca eğitime ek olarak Europass kart alan katılımcılarımız, dernek onayının yanı sıra adreslerine kargolanacak EUROPASS CARD ile tarafımızdan aldıkları ve bundan sonra alacakları TÜM EĞİTİMLERİ Uluslararası EUROPASS onayına dahil etmiş olacaklardır.

NOT: EUROPASS CARD’ın bir sefer alınması yeterli olup sonraki tüm eğitimlerde uluslararası geçerlilik süreci işletilmiş olacaktır.

Europass Kart kapsamında yapılan başvurularda, basım işlemi başvuru alındığı andan itibaren başlatıldığı için iptal/iade yapılamamaktadır.

Başvuru Yapmak için Tıklayınız

Eğitim Nereden Yapılacak?

Eğitim, Ev Okulu App üzerinden takip edilecek olup, eğitimle ilgili tüm detaylara uygulama üzerinden erişebilmekle beraber eğitimden bir gün önce dersler kısmına eklenip eğitim tarihinde aktif olacak canlı yayın linkleri ile eğitime dahil olabilirsiniz.
Kaçırılan canlı yayın bağlantıları olmasına karşın gerçekleştirilen eğitimler, kaydedilecek olup ilgili kayıtlar eğitimin dersler kısmına eklenecektir. Kaydolduğunuz eğitimi minimum 6 ay süreyle görüntüleyebilirsiniz. Uygulama üzerinden eğitimin özel koşullarında izleme sürelerini inceleyebilirsiniz.

Eğitim İçin Önemli Notlar

Bu eğitim, Ev Okulu App mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir.
Katılımcı uygulamada oluşturduğu şifre ile evokuluapp.com Web portalından bilgisayardan da eğitimi takip edebilir.
Eğitime evokulu.org / evokulushop.com üzerinden kayıt olmanız durumunda tarafınıza ilk ay abonelik hediye edilecektir.
Eğitim süresinin 1 ayı geçmesi durumunda abonelik devamı katılımcıya ait olup 1.000 TL değerinde OFFLİNE eğitimlerden bir tanesi tarafınıza tanımlanacaktır.
Ev Okulu App abonelik bedeli 100 TL’dir.

Eğitim başvuruları için iptal talebiniz, sipariş tarihinden itibaren 7 gün içinde talep bildirmeniz halinde işleme alınmaktadır. 7. günden sonra yapılan iptal talepleri işleme alınmamaktadır. Eğitim başladıktan sonra iptal veya iade yapılmamaktadır.

Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra online eğitimler için belirtilmiş tarihlerde aktif olacak canlı yayın linkleri aracılığıyla, offline eğitimler içinse kayıt olduğunuz andan itibaren erişiminize açık olacak ders videoları ile eğitim süreçlerinize dahil olabilirsiniz.

KATILIMCILARIMIZIN YORUMLARI

    Eğitmenler

    Deprem Uzmanı Yoshinori MORIWAKI

    Yoshinori MORIWAKI, 1958 yılında Japonya’da doğmuş yüksek mimar, inşaat mühendisi ve deprem uzmanıdır. Japonya’nın sık sık depremlerle karşı karşıya kalan bölgesi Sendai’de uzun yıllar çalışarak önemli bir deneyim kazanmıştır. Özellikle yapı güvenliği ve deprem mühendisliği konularında uzmanlaşan MORIWAKI, Japonya’daki Akashi Kaikyō Köprüsü ve Malezya’daki Petronas İkiz Kuleleri gibi prestijli projelerde görev almıştır.

    1999 yılında Türkiye’de meydana gelen Marmara Depremi sonrasında Türkiye’ye gelen MORIWAKI, kısa süreli bir görevle başladığı bu süreçte ülkeye yerleşmeye karar vermiştir. O tarihten bu yana Türkiye’de yaşayan MORIWAKI, birçok önemli altyapı projesinde – Marmaray, İzmit Körfez Geçişi gibi – denetim ve danışmanlık görevlerinde bulunmuştur.

    TAP Arama ve Kurtarma Genel Başkanı Rezzak ELAZAT

    Rezzak ELAZAT, afet ve acil durum yönetimi alanında uzmanlaşmış bir arama kurtarma eğitmeni, yangın güvenliği danışmanı ve saha koordinatörüdür. 1997 yılında İstanbul Vezneciler’deki bir otobüs yangını sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezinde aldığı eğitimle afet yönetimi kariyerine adım atmıştır.

    1999 Marmara Depremi’nden itibaren Türkiye’nin çeşitli afet bölgelerinde aktif olarak görev almış; 2011 Van Depremi, 2014 Soma Maden Faciası, 2020 Elazığ ve İzmir depremleri, 2021 Türkiye orman yangınları ve 2023 Kahramanmaraş depremleri gibi birçok büyük olayda ekip liderliği ve saha koordinatörlüğü yapmıştır.

    Psikolog / Sosyolog / Dr. Serap DUYGULU

    Serap DUYGULU, Sosyoloji, Kamu Yönetimi ve Psikoloji Lisans ve Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans eğitimi almıştır. İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü’nde ‘Medya ve İletişim Çalışmaları’ alanında doktora yapmıştır.

    Kurucusu olduğu Serap DUYGULU, Gelişim Akademisi ile okullar, kurumlar, resmi ve özel kuruluşlar başta olmak üzere çeşitli kurumlara seminerler düzenlemekte, ailelere, bireylere ve kuruluşlara danışmanlık hizmeti vermektedir. 2014 – 2016 yıları arasında Türkiyenin farklı illerinde MS Dernekleriyle MS hastalarını bilgilendirme amacıyla ‘Gülümseten Turne – Yol Arkadaşımsın’ projesinde yer almıştır. ‘Stresine Sahip Çık’,  ‘Senin Hikayen Hangisi’,  ‘Yeni Nesil Ebeveynlik ve K Kuşağı’ ve ‘Duygularını Çözen Kaderini Yazar’ olmak üzere yayınlanmış dört kitabı, yayınlanmış bilimsel makaleleri bulunmaktadır.