Ailelerle doğrudan temas halinde olan genç uzmanlarımız, aile üyelerini yardım almaya, gerçek ihtiyaçlarını belirlemeye ve sorunlarını çözmeye teşvik etmek için gerekli kapsamlı bir yaklaşımla eğitimler alırlar. Ailelere gerekli psikolojik destek ve rehberlik hizmetini sunabilmeleri için özellikle Psikoloji veya Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden genç Ev Rehberleri projede yer almaktadır.
Ancak % 10 oranında farklı branşlardan Ev Rehberliği programına öğrenci kabul edilmektedir. Farklı branşlardan öğrenci kabulündeki sebep; çocuklara evlerde kendi uzmanlık alanlarına yönelik destek sağlayabilmektir.
Farklı branşlardan kabul edilen üniversite öğrencileri Psikoloji ve PDR öğrencileriyle birlikte evlerde çalışmalar yaparlar. Farklı branşlardan kabul edilen üniversite öğrencileri yasal olarak Psikoloji ve PDR bölümü öğrencilerinin alabileceği eğitimler (test eğitimleri…) dışında tüm eğitimleri alırlar ve uygularlar.
Hali hazırda Astronomi ve Uzay Bilimleri, Okul Öncesi Öğretmenliği, Ergoterapi bölümünden öğrenciler Ev Rehberi olarak görev yapmaktadırlar. Branşınız ne olursa olsun başvurunuz titizlikle incelenecek ve mülakata davet edileceksiniz.
Yapılan mülakatlar neticesinde2 statüde kabul olabilecektir.
1- Saha Desteği : Dernekte tam zamanlı bulunması beklenmeyen ancak kendini geliştirmek ve tecrübe kazanmak isteyen gençlere yönelik programdır. Derneğin atölye-zirve-gezi gibi saha etkinliklerinde görev alabilecek kişileri ifade etmektedir. CV desteği kapsamında katıldıkları saha çalışmalarını ifade eden RESMİ YAZI verilebilir.
2- Ev Rehberi + Stajyer : Ev Rehberi olarak kabul edilen kişilerin haftada en az 1 tam gün stajyer olarak görev alabilmesi beklenmektedir. Ev Rehberliği programı 1 sene sürecek olup stajyer olarak dernekte bulunma süresi isse yaz dönemi için 3 ay veya kış dönemi 5 aydır. Kabul edilen kişilerin derneğin saha çalışmalarında da görev alması beklenmektedir.
Ev Rehberi olarak kabul edilen bireylere
Ev Rehberi olarak kabul edilen kişilerin derneğin saha çalışmalarında görev alması, belirlenen çocuklara aldıkları test eğitimlerini uygulaması, evlerde çocuklarla çalışmalar yapması beklenecektir.
NOT: Saha desteği olarak kabul edilen bireylerin etkinliklerdeki gayreti, çalışmalara katılımda gösterebileceği süreklilik ve motivasyonları gözlenerek dernek yönetimince EV REHBERİ statüsünü geçişleri mümkün olabilecektir.
Ev Okulu Derneği Ortabayır mahallesi şair çelebi sokak Gürtaş iş merkezi no :1 kat :1 D :2 Levent /İstanbul bilgi@evokulu.org Gsm : 0537 430 43 02